24H Le Mans 2024: Toyota topt eerste vrije training

DoorMatthias Hautekiet

12 juni 2024
De #8 Toyota van Sébastien Buemi, Brendon Hartley en Ryo Hirakawa tijdens de eerste vrije training van de 2024 24H Le Mans.

Tijdens de eerste drie uur durende vrije training van deze 2024 24 Hours of Le Mans, is het de #8 Toyota die de snelste tijd neerzet. Het is Brendon Hartley die de wagen van teamgenoten Sébastien Buemi en Ryo Hirakawa bovenaan zet met een mooie 3:26.013.

De tweede tijd op Le Mans is voor de #12 JOTA Porsche. Echter is de tijd van William Stevens, Norman Nato en Callum Ilot meer dan een halve seconde trager dan die van Hartley. De derde tijd wordt neergezet door de #15 BMW M Team WRT (D. Vanthoor, Marciello, Wittmann). Proton Porsche #99 (Jani, Tincknell, Andlauer) en Toyota #7 (Maria Lopez, Kobayashi, de Vries) ronden de top vijf af. De andere Belgen bij de Hypercars zetten een vijftiende (#6 Porsche – Estre, Lotterer, L. Vanthoor) en negentiende tijd (#94 Peugeot – Vandoorne, Di Resta, Duval) neer.

Deze eerste sessie werd twee maal stilgelegd. De eerste rode vlag verscheen nadat de #78 Akkodis Lexus (Robin, Boguslavskiy, K. Van Der Linde) was stilgevallen net na de Dunlop-brug. Voor de tweede onderbreking kijken we richting Alex Lynn. De Brit maakt met de #2 Cadillac contact met de muur in Tertre Rouge, waarna de Marshalls even het track moeten ruimen.

Van 19 uur tot 20 uur worden vandaag nog de kwalificaties verreden. Daarna volgt nog een tweede vrije training van 22 uur tot middernacht. Hoe de rest van de week eruitziet, ontdek je hier.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!