Tesla en Mercedes-concurrent Hongqi EH7 komt naar België

DoorMatthias Hautekiet

7 juni 2024
Hongqi EH7

Hongqi is al enige tijd actief in België dankzij Hedin Automotive. Na de introductie van de luxueuze Hongqi E-HS9, komt nu ook de EH7 naar ons land. Zo krijgt de elektrische Rolls-Royce-achtige SUV nu ook gezelschap van een limousine.

Het onderzoek van de Europese Commissie naar elektrische wagens uit China, lijkt de invoerders en merken voorlopig geen schrik aan te jagen. Het aantal Chinese merken en modellen in ons continent zit in een stijgende lijn. Het is dus niet verwonderlijk dat Hedin Automotive nu ook een tweede model van Hongqi gaat importeren. Waar de eerder geteste Hongqi E-HS9 nog een uit de kluiten gewassen SUV is, is de EH7 al een stuk conventioneler. Veel details wil Hedin echter nog niet geven, dus voorlopig moeten we het doen met wat informatie over de motorisatie en batterijen.

Elektrische krachtpatser

Net zoals zijn grotere broer, is de Hongqi EH7 zeker een snelle wagen te noemen. Zo beschikt de krachtigste versie, met vierwielaandrijving, over een gecombineerd vermogen van 619 pk. Dat is genoeg om in amper 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten. Daarnaast komt er ook een model met enkel achterwielaandrijving en 345 pk op de markt. In China wordt de EH7 met drie verschillende batterijen op de markt gebracht, 75, 85 en 111 kWh, maar in België zal hij enkel in die twee laatste verkrijgbaar zijn. Met de grootste 111 kWh batterij kan de single motor EH7 een afstand van 700 km afleggen. Het maximum laadvermogen ligt volgens Chinese databanken op 365 kW. Allemaal respectabele waarden, waar sommige merken toch wel jaloers op mogen zijn.

Een premium EV

Bovendien biedt deze 4,9 meter lange limousine met en wielbasis van 3 meter heel wat ruimte aan zijn passagiers. Ook het interieur straalt zowel luxe als sereniteit uit. Wat meteen opvalt, is het grote scherm dat moet dienen als teller en infotainmentsysteem. Echt vernieuwend is dit natuurlijk niet, gezien Mercedes begonnen is met hun hyperscreen en ook Peugeot heeft tegenwoordig iets soortgelijks in hun E-3008. Wel is het de vraag of deze wel responsief genoeg zal zijn. Hongqi gebruikt namelijk nog de Qualcomm Snapdragon 8155 chip, terwijl heel wat concurrenten ondertussen zijn overgeschakeld op de nieuwere 8295 chip.

Op de prijs van de Hongqi EH7 is het nog even wachten, maar Hedin Automtive geeft wel al mee dat deze EV te verkrijgen zal zijn in de Hongqi stores in Antwerpen, Brussel en Gent.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!