2024 Shanghai E-Prix: Nato en Vergne samen op kop tijdens FP2

DoorMatthias Hautekiet

25 mei 2024
Norman Nato, Andretti Global, Porsche 99X Electric Gen3, tijdens de vrije trainingen van de 2024 Shanghai E-Prix © Formula E / Simon Galloway

Naar aanloop van de eerste race van het weekend in Shanghai zetten Norman Naato (Andretti) en Jean-Éric Vergne (DS) een identieke tijd neer tijdens de tweede vrije training. En ook Stoffel Vandoorne (DS), die een vierde tijd neerzet, toont dat de DS heel wat pace heeft.

Foto © Formula E / Simon Galloway

Na een onderbroken eerste vrije training gisteren, verliep de sessie vandaag een stuk rustiger. Wel liggen de rondetijden opnieuw zo goed als binnen een halve seconde doorheen het hele veld. Maar, de snelste tijd van 1:13.430 werd dus neergezet door Norman Nato en Jean-Éric Vergne. De enige reden dat Nato bovenaan staat, is omdat hij de tijd eerder neerzette dan de DS-rijder. Pascal Wehrlein (Porsche) rondt de top drie af met een verschil van slechts 13 duizendsten. Na hem vinden we Stoffel Vandoorne terug die met 1:13.535 een vierde plaats haalt. Zijn ex-teamgenoot Nyck de Vries (Mahindra) wordt vijfde, gevolgd door Sacha Fenestraz (Nissan) en António Félix da Costa (Porsche) op plaats zes en zeven. Robin Frijns (Envision), Nick Cassidy (Jaguar) en Maximilian Günther (Maserati) ronden de top 10 af.

Planning voor de 2024 Shanghai E-Prix

Straks volgen nog de belangrijke kwalificaties, waarna allereerste Shanghai E-Prix start om iets na 9 uur.

 • Zaterdag 25 mei
  • 04:20 – 05:43: Kwalificaties (RTBF Auvio & Eurosport)
  • 09:03 – 10:00: Shanghai E-Prix Race 1 (RTBF Auvio & Eurosport)
 • Zondag 26 mei
  • 02:00 – 02:30: Derde Vrije Training (YouTube & Eurosport)
  • 04:20 – 05:43: Kwalificaties (RTBF Auvio & Eurosport)
  • 09:03 – 10:00: Shanghai E-Prix Race 2 (RTBF Auvio & Eurosport)

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!