Swartzman snelste tijdens Formula E Rookie Test in Berlijn, Vanthoor crasht

DoorMatthias Hautekiet

13 mei 2024
Robert Shwartzman (DS) snelste tijdens de Formula E Rookie Test in Berlijn

Na afloop van de 2024 Berlin E-Prix, vond her op maandag nog een Rookie Test plaats. Daar kregen 22 jonge rijders de kans om te proeven van het elektrische kampioenschap. Er vonden twee sessies plaats, een in de ochtend en een in de namiddag. De snelste tijd werd in beide sessie neergezet door Robert Shwartman (DS).

Foto © DS Performance

Tijdens de eerste drie uur durende sessie van de dag is het dus Robert Shwartzman die de tabellen aanvoert. Shwartzman is natuurlijk geen onbekende in het kampioenschap en heeft al meerdere Rookie Tests op zijn naam staan. Bovendien doet de DS-rijder het met een tijd van 1:02.332 zeker niet slecht. Felipe Drugovich (Maserati) zet een tweede tijd neer, gevolgd door Frederik Vesti (Mahindra) op plaats drie. Sheldon Van Der Linde (Jaguar) en Gabriele Mini (Nissan) ronden de top vijf af. Dries Vanthoor (Envision) heeft dan weer minder geluk. Na 35 ronden gereden te hebben, raakt hij de muur bij het uitkomen van bocht drie. De Belg is ongedeerd, maar zijn wagen wordt getakeld.

Ook na de middag is het Robert Shwartzman die toont dat hij eigenlijk een Formula E zitje verdient. De DS-rijder zet tegen sluitingstijd een toptijd van 1:01.937 neer. Dat is amper een tiende trager dan de kwalificatietijd van Jake Dennis (Andretti) tijdens de E-Prix op zondag. Jak Crawford (Andretti) zet een tweede tijd neer op maandag. Na hem zijn het Sheldon Van Der Linde (Jaguar), Felipe Drugovich en Kush Maini (Mahindra) die de top vijf afronden. Het verschil tussen de rijders bedraagt amper 2 tienden. Dries Vanthoor komt overigens niet meer aan de bak.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!