2024 Misano E-Prix: de top drie aan het woord

DoorMatthias Hautekiet

13 april 2024
António Félix da Costa (Porsche) tijdens de 2024 Misano E-Prix.

De eerste E-Prix op het circuit van Misano was pure chaos voor zowel de fans als de rijders in hun wagen. António Félix da Costa behaalde er voor Porsche zijn eerste overwinning van het seizoen. Oliver Rowland (Nissan) eindigt dan weer voor de vierde keer, op zes races, op het podium. Regerend Wereldkampioen Jake Dennis (Andretti) eindigt derde. Maar hoe ervoer de top drie hun race?

António Félix da Costa – TAG Heuer Porsche Formula E Team

“Deze race was exact zoals ik verwacht had, pure chaos. Je kunt niet alles voorzien, maar dit overtreft alles. Gedurende de hele wedstrijd moet je zo gefocust blijven om meteen op elke actie te kunnen reageren. Tegelijk moet je er alles aan doen om zo efficiënt mogelijk te blijven rijden. Daarnaast gebeurde er zodanig veel dat ik bij momenten gewoon de strategie moest loslaten. Op een gegeven moment was ik met het team aan het overleggen terwijl ik door drie wagens tegelijk werd ingehaald. Ik moest dus wel mijn eigen ding doen. Gelukkig heeft het freestylen positief uitgepakt voor ons. Deze overwinning is dan ook welkom voor het team. Het laatste anderhalf jaar is moeilijk geweest, maar ondertussen zijn we nog maar enkele honderdsten van een seconde verwijderd van een positie in de duels. We weten dat we een goede aandrijflijn hebben, waardoor we iets meer risico kunnen nemen. Nu moeten we er enkel voor zorgen dat we over de hele lijn alles samen krijgen.”

Oliver Rowland – Nissan Formula E

“Ik ben enorm tevreden met deze tweede plaats. Dit is al mijn vierde podium in zes races tijd. Het is moeilijk om mijn voeten op de grond te houden, maar we moeten ons nu echt focussen op de race van morgen. Het team heeft enorm hard gewerkt aan de efficiëntie van de wagen en dat loont nu. We hebben nu een momentum beet, waarop we moeten voortbouwen.”

Jake Dennis – Andretti Formula E

“Het was geen eenvoudige race voor mij. Het voelt alsof we al het hele weekend in gevecht zijn met de wagen. De set-up zit niet goed en de efficiëntie ontbreekt. Desondanks heb ik mezelf weten op te werken tot op het podium. We kunnen dus tevreden zijn. Dit seizoen staat wel in schril contrast vergeleken met vorig jaar. Toen waren we de beste, nu een van de slechtste. Deze winter hadden we heel wat veranderingen in het team, waardoor het even duurde tegen iedereen ingewerkt was. Nu beginnen we stilaan vooruit te klimmen”.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!