Battle of the foldables: OnePlus Open vs Honor Magic V2

DoorRedactie

9 april 2024
Review OnePlus Open en Honor Magic V2

De foldable smartphone werd voor het eerst aan de wereld getoond in 2006, toen Polymer Vision hun Readius concept smartphone voorstelde. De echte grote doorbraak volgt pas in 2019, wanneer onder andere Huawei, Samsun en Xiaomi hun productiemodellen voorstellen. Ondertussen zijn we opnieuw vijf jaar verder en biedt zowat elk groot smartphonemerk een foldable aan. Maar hoever staat de technologie nu juist en is een foldable het overwegen waard? In deze review zetten de OnePlus Open en de Honor Magic V2 tegenover elkaar.

De OnePlus Open: een nieuwe standaard voor foldables

De OnePlus Open, hoewel afgeleid van de OPPO Find N3, onderscheidt zich door zijn eigen unieke eigenschappen en verbeteringen. De blikvanger is zonder twijfel het camerasysteem, dat uniek is in een foldable. Dit bestaat uit drie lenzen die allemaal voorzien zijn van de gerenommeerde Hasselblad software. Het trio camera’s omvat een 48 megapixel primaire camera met een Sony LYT-T808 double stacked sensor van 1/1,43”, een 48 megapixel groothoekcamera met een Sony IMX581 sensor van 1/1,2”, en een 64 megapixel telelens met een Omnivision V64B sensor, eveneens van 1/1,2”. Deze configuratie belooft uitmuntende fotokwaliteit en veelzijdigheid, ongeacht de omgeving of het onderwerp.

Wat het scherm betreft, blinkt de OnePlus Open uit met zijn OLED-technologie, die niet alleen een piekhelderheid van 2800 cd/m² biedt, maar ook adaptieve refresh rates tussen 1 en 120 Hz dankzij de geavanceerde LTPO-backplane technologie. Dit zorgt voor een vloeiende en energie-efficiënte weergave, of het toestel nu dichtgeklapt is met zijn 6.31” scherm (1116 x 2484 pixels) of opengevouwen met het 7.82” scherm (2268 x 2440 pixels). De vouw van het scherm is amper voelbaar of zichtbaar. Bovendien biedt de OnePlus Open extra bescherming voor het buitenste scherm met Ceramic Guard-technologie, dat volgens claims sterker is dan Gorilla Glass Victus.

Onder de motorkap vinden we de krachtige Snapdragon 8 Gen2-soc, gecombineerd met 16 GB aan werkgeheugen en 512 GB aan opslagruimte, waardoor de OnePlus Open klaar is voor elke uitdaging. De dubbele batterijen, met een totale capaciteit van 4805 mAh, ondersteunen snelladen tot 67 W via de OnePlus SuperVOOC-lader, wat het toestel in iets meer dan een uur volledig oplaadt. Dit, samen met de recente upgrade naar Android 14, maakt van de OnePlus Open de nieuwe referentie voor foldables.

De Honor Magic V2: slankheid en flexibiliteit

Aan de andere kant van het spectrum staat de Honor Magic V2, die indruk maakt met zijn design, slanke ontwerp en lichte gewicht, waardoor hij bijna aanvoelt als een gewone smartphone wanneer dichtgevouwen. Bovendien is de achterkant bekleed met vegan-leder, wat zorgt voor een premium gevoel. Met een processor van hetzelfde kaliber, de Snapdragon 8 Gen2 SOC, en vergelijkbare geheugen- en opslagspecificaties als de OnePlus, lijkt de Magic V2 op papier een waardige tegenstander, al voelt hij niet zo responsief als de OnePlus Open.

De camera-opstelling van de Magic V2 bestaat uit een 50 megapixel primaire en groothoeklens, aangevuld met een 20 megapixel telelens. Hoewel dit een respectabele configuratie is, mist het de hogere resolutie en sensorgrootte die de OnePlus biedt, wat resulteert in een minder fijne fotografie-ervaring. De camera’s zijn zelfs ondermaats voor deze prijscategorie.

Het scherm van de Honor Magic V2, een OLED-paneel met LTPO-technologie voor variabele refresh rates van 1-120 Hz, biedt op papier een indrukwekkende weergave zowel in zijn compacte vorm (6,43”, 2376 x 1060 pixels) als wanneer het is uitgevouwen (7,92”, 2344 x 2156 pixels). Toch, ondanks zijn sterke punten, kampt de Magic V2 met enkele tekortkomingen, zoals het ontbreken van draadloos opladen en een vouwlijn die zowel zichtbaar als voelbaar is, wat afbreuk doet aan de visuele ervaring. Dit doet toch wel veel afbreuk aan het premium gevoel dat het merk zichzelf graag wil aanmeten. Deze Honor kan snelladen tot 66 W met de eigen lader. Echter wordt deze niet meegeleverd. Bij een andere lader bedraagt het maximaal laadvermogen een stuk minder dan de vooropgestelde 66 W.

De krachtmeting

Bij het naast elkaar leggen van de OnePlus Open en de Honor Magic V2, is het duidelijk dat de OnePlus op vele fronten de bovenhand heeft. De camera’s van de OnePlus zijn superieur, dankzij de grotere sensors en de samenwerking met Hasselblad. Daarnaast is de vouw in het scherm van de OnePlus minder opvallend, wat zorgt voor een naadlozere ervaring bij het gebruik van het grote scherm. En ook bij de schermen is er een groot verschil. Zo is het scherm van de OnePlus Open veel beter in het weergeven van diep zwart. Bij de Honor lijkt dit wat minder.

Echter, beide toestellen hebben zo hun eigen unieke voordelen en nadelen. De Honor Magic V2 is het toppunt van draagbaarheid en design, terwijl de OnePlus Open uitblinkt in technische specificaties en bouwkwaliteit. De OnePlus is bovendien uitgerust met een robuuster scharnier en biedt snellere oplaadmogelijkheden. Beide toestellen zijn niet voorzien van draadloos laden, wat een minpunt is.

Conclusie: De Overwinning van de OnePlus Open

Na een grondige vergelijking blijkt de OnePlus Open de duidelijke winnaar. Met zijn geavanceerde camera-technologie, superieure schermkwaliteit en snelle laadmogelijkheden, zet de OnePlus Open een nieuwe standaard voor foldable smartphones. Hoewel de Honor Magic V2 een bewonderenswaardige concurrent is, met zijn slanke ontwerp en grote batterij, kan deze simpelweg niet tippen aan de algehele prestaties en de kwaliteit die de OnePlus biedt. De OnePlus Open is daarom de beste keuze voor diegenen die op zoek zijn naar de ultieme foldable smartphone-ervaring.

Bovendien is de OnePlus Open met een adviesprijs van 1799 euro ook een stuk goedkoper van de Honor Magic V2. Die laatste kost namelijk zo’n 1999 euro, wat eigenlijk te veel is voor zo’n inferieure schermkwaliteit met stevige vouwlijn.

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!