2024 Sao Paulo E-Prix: Evans snelste tijdens eerste vrije training

DoorMatthias Hautekiet

15 maart 2024
Mitch Evans zet de snelste tijd neer tijdens de eerste vrije training van de 2024 Sao Paulo E-Prix. © Jaguar TCS Racing

Jaguar TCS Racing is echt goed op dreef dit seizoen. Nadat het enkele weken geleden al de double header in Diriyah domineerde, lijkt dit weekend een gelijkaardig verhaal te worden. Tijdens de eerste vrije training van de Sao Paulo E-Prix zet Mitch Evans namelijk de snelste tijd neer.

Foto © Jaguar TCS Racing

Met een tijd van 1:12.555 start het weekend van de Kiwi alvast met een positieve noot. Met temperaturen die schommelen tussen de 35 en 36 °C is het geen gemakkelijke opdracht voor de rijders om hun hoofd koel te houden. Zijn tijd is trouwens nog bijna twee tienden sneller dan de kwalificatietijd van Stoffel Vandoorne (DS) een jaar eerder. De tweede tijd is vandaag voor Evans’ teamgenoot, Nick Cassidy. De Jaguar-rijder zet een mooie 1:12.776 neer, gevolgd door Edoardo Mortara (Mahindra) op plaats drie. Vooral het resultaat van die laatste is verrassend, gezien de toch wel teleurstellend resultaten voor het team dit seizoen.

Op plaats vier, vijf en zes staan Dan Ticktum (ERT), Pascal Wehrlein (Porsche) en Maximilian Günther (Maserati). Jake Huges (McLaren), António Félix da Costa (Porsche), Jehan Daruvala (Maserati) en Norman Nato (Andretti) ronden de top tien van de eerste vrije training van de Sao Paulo E-Prix af. Stoffel Vandoorne zet de voorlaatste tijd neer. Wel is het zo dat de Belg als enige rijder geen gebruik heeft gemaakt van de 350 kW attack mode modus. Wanneer we kijken naar de rondetijden aan 300 kW, staat Mitch Evans eerste, gevolgd door Stoffel Vandoorne op plaats twee. Mogelijk is het DS Penske team vooral aan het focussen op race pace.

Top tien eerste vrije training van de 2024 Sao Paulo E-Prix © FIA Formula e

De rest van het weekend

  • Zaterdag 16 maart
    • 11u25 – 12u15: Tweede Vrije Training (YouTube & Eurosport.com)
    • 13u40 – 15u03: Kwalificaties (RTBF Auvio & Eurosport.com)
    • 18u03 – 19u00: 2024 Sao Paulo E-Prix (RTBF Auvio & Eurosport.com)

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!