Xiaomi 14 Ultra: een baanbrekende samenwerking met Leica

DoorMatthias Hautekiet

25 februari 2024
De nieuwe Xiaomi 14 en Xiaomi 14 Ultra AI-smartphones zijn voorgesteld.

Aan de vooravond van de start van Mobile World Congress 2024 in Barcelona lanceert Xiaomi de 14 en 14 Ultra nu ook wereldwijd. Xiaomi heeft in samenwerking met Leica een indrukwekkende stap gezet in de wereld van smartphonefotografie met de introductie van de Xiaomi 14 Ultra. Dit toestel belooft niet alleen een revolutie in de manier waarop we naar smartphonecamera’s kijken, maar zet ook de standaard voor de toekomstige integratie van professionele fotografietechnieken in onze dagelijkse technologische apparaten.

De Xiaomi 14 Ultra is een toonbeeld van innovatie en design. Het frame is vervaardigd uit een massief blok aluminium en de achterkant is afgewerkt in duurzaam nano vegan leer. Het toestel is verkrijgbaar in een elegante zwarte en witte kleur. Perfect voor de moderne gebruiker die waarde hecht aan esthetiek en functionaliteit. Ook beschikt het toestel over IP68-certificering.

Camera capaciteiten

In het hart van de Xiaomi 14 Ultra’s fotografie-ervaring liggen de Summilux-lenzen, ontwikkeld in samenwerking met Leica. De hoofdcamera, met een 1” LYT-900 Sony-sensor, biedt een variabel diafragma van f/1,63 tot f/4. Diezelfde sensor vinden we terug in de in Europa niet beschikbare OPPO Find X7 Ultra. Bovendien is de 14 Ultra uit te rusten met een fotografiekit, inclusief een extended battery life van 1500 mAh in de grip, USB-C connecties, en een 67 mm filteradapter. Dit alles maakt het toestel tot een ware droom voor elke fotografieliefhebber.

Videoprestaties

Xiaomi zet ook grote stappen op het gebied van video, met functies zoals Master Cinema, 10-bit kleurdiepte, en Ultra Professional Video. De Director Mode en de mogelijkheid om een Xiaomi pad als extern scherm te gebruiken voor maximaal vier Xiaomi 14 Ultra’s tegelijk, bieden gebruikers ongekende controle en flexibiliteit in hun videoproducties.

Display en prestaties van de Xiaomi 14 Ultra

Het display van de Xiaomi 14 Ultra kenmerkt zich door een all-around gelijst ontwerp, zonder de beeldvervorming die vaak voorkomt bij curved displays. Met een helderheid van 3.000 nits en een Snapdragon 8 Gen 3-chipset, biedt het toestel een ongeëvenaarde gebruikerservaring. De batterijprestaties zijn ook mooi, met een 5.000 mAh batterij die ondersteuning biedt voor 90 W hypercharge en 80 W draadloos opladen. Al is er nog wat discussie of die waarden wel kloppen, gezien het toestel in China werd voorgesteld met een iets grotere accu van 5.300 mAh

HyperOS met AI

Een cruciaal onderdeel van de Xiaomi 14 Ultra-ervaring is het nieuwe HyperOS, verrijkt met geavanceerde AI-mogelijkheden. HyperOS is ontworpen om naadloos te integreren met zowel je dagelijkse leven als met een breed scala aan apparaten, van je auto tot aan je smart home-apparaten. De connectiviteit met voertuigen, zoals de SU7, en smart devices tilt de gebruikerservaring naar een geheel nieuw niveau, waarbij de smartphone fungeert als het centrale zenuwstelsel van je digitale leven.

Proactive Intelligence

HyperOS maakt gebruik van Proactive Intelligence, een AI-gedreven functie die anticiperend handelt op de behoeften van de gebruiker. Het systeem past automatisch de lichtsterkte aan op verschillende momenten van de dag, creëert een naadloze muziekovergang van je auto naar je oortjes en vervolgens naar je thuisluidsprekers. Dit alles wordt bereikt met een diep begrip van de gebruikersvoorkeuren en -gedrag, waardoor een echt persoonlijke en intuïtieve ervaring wordt geboden.

Een andere opmerkelijke innovatie binnen HyperOS is de AI Gallery-functie, die gebruikers in staat stelt om foto’s te zoeken met behulp van AI. Of je nu op zoek bent naar die ene foto van het kerstdiner of een specifiek moment wilt herbeleven, AI Gallery maakt het mogelijk om je herinneringen snel en efficiënt te doorzoeken.

AI Portrait

AI Portrait neemt deze technologie nog een stap verder door gebruikers de mogelijkheid te bieden om bestaande foto’s te selecteren en op basis daarvan nieuwe AI-gegenereerde afbeeldingen te creëren. Dit kan variëren van het verbeteren van portretten tot het volledig genereren van nieuwe foto’s op basis van bestaande afbeeldingen, waardoor gebruikers unieke en persoonlijke content kunnen creëren.

AI Expansion

Tot slot introduceert HyperOS met AI de mogelijkheid van AI Expansion, waarmee gebruikers foto’s direct op het apparaat kunnen vergroten zonder kwaliteitsverlies. Deze functie opent nieuwe mogelijkheden voor het bewerken en delen van foto’s, door gebruikers in staat te stellen hun creaties naar een hoger niveau te tillen zonder afhankelijk te zijn van externe software.

De integratie van HyperOS met AI in de Xiaomi 14 Ultra markeert een belangrijke stap voorwaarts in de samensmelting van technologie met het dagelijks leven. Het biedt een glimp van de toekomst waarin onze apparaten niet alleen gereedschappen zijn, maar actieve deelnemers in onze dagelijkse routines, die ons leven gemakkelijker, productiever en meer verbonden maken.

Lancering en beschikbaarheid

De Xiaomi 14 Ultra is officieel onthuld en trekt de aandacht met zijn uitgebreide set camera’s en high-end specificaties. De wereldwijde lancering vond plaats tijdens het Mobile World Congress 2024 in Barcelona, waarbij de prijs voor de Europese markt werd vastgesteld op 1.499 euro. Xiaomi biedt kopers één gratis herstelling buiten garantie en één gratis schermreparatie (tot zes maanden na aankoop), wat de toewijding van het bedrijf aan klanttevredenheid onderstreept. Voor de gewone Xiaomi 14 betaal je 999 euro.

Met zijn geavanceerde camera’s, krachtige prestaties, en stijlvolle ontwerp, is de Xiaomi 14 Ultra klaar om de markt te veroveren en de strijd aan te gaan met gevestigde namen als Google, Samsung, en Apple. Dit toestel is niet alleen een mijlpaal voor Xiaomi en Leica, maar ook opnieuw een belangrijke stap in de wereld van smartphonefotografie.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!