Hoe Bosch je e-bike transformeert met een nieuwe batterij

DoorMatthias Hautekiet

17 februari 2024
De Bosch PowerPack 800 Frame-accu is de nieuwe e-bike batterij voor elektrische fietsen van Bosch.

Bosch, een van de grootste fabrikanten van fietsonderdelen ter wereld, heeft een nieuwe batterij aangekondigd. De nieuwe PowerPack 800 Frame-accu van het merk moet een bereik van 300 kilometer met een e-bike mogelijk maken.

Bosch is geen onbekende voor wie met een e-bike rijdt. Veel fietsenbouwers rekenen op de technologie van het merk voor hun trapondersteuning en hun batterijen. De nieuwe e-bike batterij is ontwikkeld voor het smart-systeem van Bosch. Daarnaast is de batterij ook bruikbaar in een DualBattery-configuratie, waarbij twee 800 Wh-accu’s gecombineerd worden. Met deze 1.600 Wh aan energie moet een bereik van 300 kilometer haalbaar zijn. Ideaal dus voor fietsers die vaak lange fietstochten maken. Maar ook mensen met een elektrische cargofiets of bakfiets kunnen profiteren van de extra batterij-inhoud.

Wat kost deze nieuwe e-bike batterij van Bosch?

De PowerPack 800 batterij van Bosch is verkrijgbaar voor 896 euro. Dat is best prijzig, maar je krijgt dan natuurlijk ook een ruim bereik in de plaats. Daarnaast past de accu gewoon in dezelfde houder als de huidige generatie, waardoor je zo bijvoorbeeld het bereik van je Koga Pace B10 kunt vergroten. De accu weegt 3,9 kg. Opladen duurt 7 uur aan een 4 A-lader of iets meer dan 12 uur aan een 2 A-lader.

Daarnaast heeft de eBike Flow-app van Bosch een grote update gekregen. Alle rijders met een Kiox 300 of Kiox 500 display kunnen kiezen uit dynamische schermopties. Hierbij schakelt de app aan de hand van je fietsgedrag over op een ander scherm. Bij het bergopwaarts rijden krijg je de kracht, cadans en het hoogteverschil te zien. Tijdens de afdaling zie dan je weer enkel je snelheid. Tenslotte kun je ook meer bluetooth-apparaten koppelen, zoals een borst-hartslagmeter. Zo kun je ook tijdens het rijden je hartslag op het display van je e-bike bijhouden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!