Samsung lanceert de gloednieuwe Samsung Galaxy S24-serie

DoorJens Mommens

17 januari 2024
Samsung Galaxy S24 Series

Samsung lanceert vandaag de Galaxy S24 Ultra, de Galaxy S24+ en Galaxy S24 en luidt daarmee een nieuw tijdperk in met Galaxy AI. AI verbetert diverse aspecten van de Galaxy S24-serie, van spraak- en tekstvertalingen tot optimale creatieve vrijheid met de Galaxy ProVisual Engine.

Taalbarrières zijn verleden tijd

Galaxy AI is gericht op het verbeteren van elk aspect van het leven, met name de belangrijkste rol van onze telefoons: communicatie. De Galaxy S24 maakt het eenvoudiger dan ooit om te communiceren zonder taalbarrières. Chat met een medestudent of collega uit het buitenland, of maak een reservering in een ander land. Met Live Translate worden realtime spraak- en tekstvertalingen van telefoongesprekken mogelijk. Er zijn geen apps van derden vereist, en de ingebouwde AI houdt de gesprekken volledig privé.

Met Interpreter kunnen live-gesprekken direct worden vertaald op een gedeeld scherm, zodat mensen die tegenover elkaar staan een transcriptie kunnen lezen van wat de ander heeft gezegd. Dit werkt zelfs zonder mobiele data of wifi.

Chat Assist helpt bij het perfectioneren van de toon van berichten en zorgt ervoor dat de boodschap overkomt zoals bedoeld. Denk bijvoorbeeld aan een beleefd bericht aan een collega of een korte en pakkende zin voor sociale media. De AI in Samsung Keyboard kan onder meer realtime berichten en e-mails in dertien talen vertalen. In de auto kan Android Auto binnenkomende berichten samenvatten, antwoorden en acties aanbevelen, zoals het delen van de verwachte aankomsttijd. Op deze manier kan de gebruiker in verbinding blijven zonder de aandacht voor de weg te verliezen.

Ook bedrijven en organisaties krijgen een flinke boost. De AI van Note Assist in Samsung Notes kan bijvoorbeeld omslagen maken, waardoor notities gemakkelijk te herkennen zijn aan de hand van een korte preview. Voor spraakopnamen, zelfs met meerdere sprekers, is er Transcript Assist. Hiermee kunnen transcripties, samenvattingen en zelfs vertalingen worden gemaakt.

De Galaxy S24 opent niet alleen de deur naar de toekomst op het gebied van communicatie. Het is ook de eerste telefoon waarop Circle to Search met Google beschikbaar is. Door langer op de startknop te drukken, kunnen gebruikers alles op het scherm van de Galaxy S24 omcirkelen en markeren voor relevante zoekresultaten. Wanneer iemand een prachtige locatie in een socialmedia-post ziet of een verrassend feit ontdekt op YouTube Shorts, kan deze persoon snel meer informatie verkrijgen zonder de app te verlaten. Afhankelijk van de locatie kunnen er overzichten worden gemaakt voor specifieke zoekopdrachten, met informatie en context vanaf het internet. Vervolgens kunnen gebruikers vragen stellen. Deze innovatie is een echte gamechanger.

Het maken van foto’s voorgoed veranderd

De ProVisual Engine van de Galaxy S24-serie omvat handige AI-tools die het maken van foto’s voor altijd veranderen en creatieve vrijheid vergroten. Dat begint al bij de voorbereiding van een foto tot het delen op sociale media. Nooit meer bewogen, korrelige foto’s die van ver weg zijn gemaakt. Het Quad Tele System van de Galaxy S24 Ultra, met de 50MP-sensor en de nieuwe 5x optische zoomlens, levert optische kwaliteit bij zoomniveaus van 2x, 3x, 5x of 10x dankzij de Adaptive Pixel Sensor.

Ook de Nightography-mogelijkheden zijn verder verbeterd. Foto’s en video’s gemaakt met de Galaxy S24 Space Zoom zijn schitterend onder alle omstandigheden, zelfs wanneer ze zijn ingezoomd. De Galaxy S24 toestellen maken met gyroscoopinformatie onderscheid tussen de bewegingen van de filmer en die van het onderwerp. Dit zorgt voor ruisverwijdering en heldere video’s – zelfs in het donker en van ver weg.

Nadat de foto’s zijn genomen, kunnen er met de innovatieve Galaxy AI-bewerkingstools eenvoudige aanpassingen worden gedaan. Edit Suggestion gebruikt Galaxy AI om voor elke foto de perfecte aanpassingen voor te stellen. Voor wie nog meer creatieve controle en vrijheid wil, is er Generative Edit. Hiermee kunnen delen van een foto-achtergrond worden ingevuld. Als een foto scheef is, vult AI de randen op. Moet een object een klein beetje worden verschoven voor de perfecte positie? Met AI kan het onderwerp worden verplaatst en wordt er een perfect passende achtergrond op de oorspronkelijke plek gecreëerd. Wanneer een actievideo moet worden vertraagd, kan het nieuwe Instant Slow-mo extra frames genereren op basis van bewegingen om actiemomenten te vertragen met een gedetailleerder beeld.

Super HDR genereert levensechte previews, nog voor de ontspanknop is ingedrukt. Het vastleggen van herinneringen is een essentiële telefoonfunctie, maar het delen van die herinneringen met de wereld is minstens zo betekenisvol. Om afbeeldingen sneller te vinden in Gallery of in sociale apps, worden foto’s hier nu ook weergegeven in Super HDR voor levensechte helderheid, kleur en contrast.

De meest intelligente Galaxy-ervaring ooit

Nu AI een steeds groter onderdeel wordt van het dagelijks leven, moeten apparaten aan hoge eisen voldoen. Of het nu gaat om gamen, video’s opnemen en bewerken of schakelen tussen vijf apps bij het plannen van een reis, de Galaxy S24 zorgt voor een soepele ervaring dankzij verbeteringen in bijvoorbeeld de chipset en het display.

Gamen op de nieuwste Galaxy is een nog mooiere beleving dankzij de vele hardware- en softwareverbeteringen. Raytracing maakt levensechte visuals mogelijk met superieure schaduwen en reflecties. Door de samenwerking met toonaangevende gamingpartners, hebben gebruikers toegang tot meer populaire mobiele games.

Het helderste Galaxy-scherm ooit zorgt voor een levendiger beeld. De Galaxy S24 heeft een piekhelderheid van 2.600 nits en biedt betere zichtbaarheid in de buitenlucht met Vision Booster.

Steviger en krasbestendiger

Het Corning® Gorilla® Armor op het scherm van de Galaxy S24 Ultra is aangepast waardoor het uitstekend bestand is tegen krassen door dagelijks gebruik. Het resulteert in 75% minder reflectie in verschillende lichtomstandigheden.

De dunnere en gelijkmatige randen van de hele Galaxy S24-reeks maken de grotere schermformaten mogelijk op de 6,7-inch Galaxy S24+ en de 6,2-inch Galaxy S24. De Galaxy S24 Ultra heeft een platter scherm dat niet alleen is geoptimaliseerd voor weergave, maar ook voor productiviteit. Bovendien heeft de Galaxy S24+ nu dezelfde QHD+-specificaties als de Galaxy S24 Ultra.

Geavanceerde beveiliging en privacy voor meer keuze en vertrouwen

Samsung Knox is het beveiligingsplatform van Galaxy dat aan militaire normen voldoet. Het handhaaft de veiligheid van cruciale informatie op de Galaxy S24 en beschermt tegen kwetsbaarheden met end-to-end beveiligde hardware en realtime detectie van bedreigingen.

De inzet van Samsung om gebruikers keuze en controle over hun apparaat te bieden, zet zich voort in het tijdperk van AI. Via geavanceerde intelligentie-instellingen kunnen gebruikers de online gegevensverwerking van AI-functionaliteiten uitschakelen.

De veilige, verbonden en wachtwoordloze toekomst die Samsung met Knox Matrix voor ogen heeft, komt dichterbij met Passkeys. Met digitale inloggegevens hebben gebruikers eenvoudig en veilig toegang tot websites en apps op al hun vertrouwde apparaten, waardoor ze beschermd worden tegen phishing-aanvallen. Verbeterde gegevensbescherming zorgt voor end-to-end-versleuteling wanneer gebruikers hun gegevens back-uppen, synchroniseren of herstellen met Samsung Cloud, waardoor ze veilig kunnen verbinden met andere apparaten.

De volgende fase van Samsungs milieudoelstellingen

Samsung zet zich in om meer te doen met minder, zowel voor mensen als voor de planeet. Voor het eerst bevat de Galaxy S24 onderdelen die zijn gemaakt met gerecycled kobalt en zeldzame aardmetalen. In de Galaxy S24 Ultra wordt minimaal 50% gerecycled kobalt gebruikt in de accu en 100% gerecyclede zeldzame aardmetalen in de luidsprekers[20]. Elke Galaxy S24 wordt geleverd in een verpakking van 100% gerecycled karton.

Het nieuwste flagship model zet Samsung’s toewijding voort om de levenscyclus van producten te verlengen. Dit doet Samsung door zeven generaties OS-upgrades en zeven jaar beveiligingsupdates aan te bieden. Zo kunnen gebruikers nog langer op betrouwbare wijze de geoptimaliseerde prestaties van hun Galaxy-apparaten ervaren. Tot slot is de Galaxy S24 gecertificeerd volgens UL ECOLOGO® en de ecologische voetafdruk is gemeten en geverifieerd door The Carbon Trust.

De Galaxy S24 is een stap vooruit op de milieustrategie van Samsung, die zich onverminderd blijft inzetten om zijn doelstellingen voor eind 2025 te bereiken. Eind 2022 heeft het bedrijf zijn eerste doel bereikt door gerecyclede materialen te verwerken in alle mobiele producten, zoals smartphones en -tablets. Nu stelt het bedrijf zichzelf een nieuw doel: tegen 2030 zal Samsung in elke module van elk mobiel product tenminste één soort gerecycled materiaal verwerken.

Precisie en elegantie in elk detail

De Galaxy S24 Ultra is de allereerste Galaxy-telefoon met een titanium frame, voor meer stevigheid en een langere levensduur. De dunnere behuizing van de Galaxy S24 Ultra zorgt voor een comfortabelere grip. De Galaxy S24+ en Galaxy S24 hebben een strak ontwerp met een naadloze verbinding tussen de achterkant en de zijkant. De Galaxy S24-reeks wordt geleverd in kleurtinten die geïnspireerd zijn op aardmineralen. De Galaxy S24 Ultra is beschikbaar in de kleuren Titanium Grey, Titanium Black, Titanium Violet en Titanium Yellow. De Galaxy S24+ en Galaxy S24 zijn beschikbaar in de kleuren Onyx Black, Marble Grey, Cobalt Violet en Amber Yellow. Alle drie de modellen zijn ook beschikbaar in extra kleuren die alleen online te verkrijgen zijn.

De Galaxy S24-serie is verkrijgbaar vanaf 31 januari met de volgende adviesprijzen. De Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra zijn beschikbaar vanaf respectievelijk €899,-, €1.149,- en €1.449.

(persbericht)

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!