2024 Mexico City E-Prix: de voorbeschouwing

DoorMatthias Hautekiet

10 januari 2024

Dit weekend is het zo ver. Op zaterdag 13 januari wordt de 2024 Mexico City E-Prix verreden. Het is de eerste E-Prix van het tiende Formula E seizoen. De teams hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan hun software en strategie en mogen dit weekend in Mexico laten zien wat ze waard zijn.

Foto © Formula E / Simon Galloway

De testweek in Valencia ligt ondertussen al even achter ons. Als deze ons iets geleerd heeft, is dat Jaguar dit jaar eindelijk hoopt de titel te kunnen winnen. De renstal kwam al twee keer dicht in de buurt, maar moest toen genoegen nemen met een zilveren medaille. In Valencia wisselden Mitch Evans en Nick Cassidy elkaar af aan de leiding van de tijdsaanduiding. Jaguar heeft dus duidelijk een snelle wagen mee, al is het nu de vraag of ze dit elan kunnen voortzetten in Mexico.

Het is ondertussen al de achtste keer dat het kampioenschap neerstrijkt op de Autodromo Hermanos Rodrigues. Er worden meer dan 40.000 fans verwacht in de tribunes. Het wordt dus een elektrisch feestje. Hopelijk worden de fans dan ook getrakteerd op een mooie Mexico E-Prix. Al zal dat geen probleem worden in de Mexicaanse hoofdstad.

Net zoals de voorbije jaren strijden de 22 rijders over een lengte van 2.630 km. Het circuit is een perfecte mix tussen snelle rechte stukken en 19 uitdagende bochten. Wel werd er een nieuwe chicane toegevoegd en werd de Attack Mode Activation zone verplaatst naar de buitenkant van bocht 15, bij het verladen van het stadion. Het belooft dus opnieuw een uitdaging te worden. Hier vind je alvast een overzicht van alle nieuwigheden terug.

Zo kun je alle actie volgen

  • Vrijdag 12 januari
    • 23u25 – 00u15: Eerste Vrije Training (YouTube & Eurosport.com)
  • Zaterdag 13 januari
    • 14u25 – 15u15: Tweede Vrije Training (YouTube & Eurosport.com)
    • 16u40 – 18u05: Kwalificaties (Eurosport.com & RTBF Auvio)
    • 21u03 – 22u30: 2024 Mexico E-Prix (Eurosport.com & RTBF Auvio)

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!