Aldi investeert in laadpalen op zijn parkings

DoorMatthias Hautekiet

8 november 2023

Winkelketen Aldi gaat bij elk van zijn 440 winkels in ons land laadpunten installeren. De uitrol is al volop bezig. Tegen eind 2024 moeten alle 900 laadpunten actief zijn. Op die manier wil de retailer, net zoals anderen nu al doen, tegemoet komen aan de vraag van EV-rijders om hun wagen te kunnen opladen tijdens het winkelen.

Binnenkort zal je bij elke Aldi in ons laden kunnen laden. De helft van die 900 laadpunten zullen snelladers zijn, met een laadvermogen van 120 kW. De AC-laders hebben een vermogen tot 22 kW. De laadpalen zijn afkomstige van de Belgische fabrikant PLUON uit Limburg. De gebruikte stroom voor het laden is voor 100% afkomstige uit groene bronnen. De prijs is vastgelegd op € 0,55 (AC) of € 0,70 (DC) per kW. Aldi is niet van plan om zelf een laadpas of klantenkaart aan te bieden. Laden is dus enkel mogelijk met een eigen laadpas. Aan de gemiddelde winkeltijd van 20 minuten, kan je tot 120 km bijladen met het gemiddelde laadvermogen in acht genomen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!