Belgen pakken voor de tweede keer goud tijdens Solar Challenge

DoorMatthias Hautekiet

26 oktober 2023

Het Belgische Solar Team Innoptus heeft de tweede editie op rij de Bridgestone World Solar Challenge gewonnen. Met een toptijd van 34 uur, 4 minuten en 41 seconden kwam het team van de KU Leuven als eerste over de eindmeet in Adelaide (Australië). Ook in 2019 mocht het team al de gouden medaille in ontvangst nemen.

Foto © X / Innoptus Solar Team

De tocht van 3.021 km startte zondag in het Australische Darwin. De tocht in hun zonnewagen verliep vlot voor de studenten industrieel ingenieur. Zo vlot dat ze hun tijd uit 2019 met 48 minuten hebben verbeterd. De noorderburen van het Solar Team Twente volgen 20 minuten later. Hun Nederlandse collega’s van het Brunel Solar Team volgen bijna twee uur later met een tijd van 36 uur, 22 minuten en 7 seconden.

Hun tweede gouden medaille hebben ze te danken aan vijftien maanden hard werken. De Belgen voelden de hete adem van de achterhoede in hun nek, maar wisten dankzij een innovatieve vin toch hun voorsprong te behouden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!