Mitch Evans zet snelste tijd neer tijdens eerste sessie van het seizoen

DoorMatthias Hautekiet

24 oktober 2023

Mitch Evans (Jaguar) zette tijdens de eerste testsessie in Valencia de snelste tijd neer en trapt zo het tiende seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap op gang.

Foto © FIA Formula E

De testdagen in Valencia zijn erg belangrijk voor de teams. Na enkele maanden werk achter de schermen, is het tijd om na te gaan of de teams op de goede weg zijn voor het komende kampioenschap. Mitch Evans zet met een 1:24.474 meteen de toon voor dit seizoen. Evans wordt gevolgd door de Porsche van António Félix da Costa (1:24.617) en de Envision van Sébastien Buemi (1:24.641). Mortara (Mahindra), Wehrlein (Porsche), Günther (Maserati) en rookie Taylor Baylard (McLaren) ronden de top zeven af en zetten allemaal een snellere tijd neer dan de 1:25.127 van Günther in 2022.

Naast de belangrijke software testen, vond er voor het eerst ook een praktijktest met de super charger. Na een jaar uitstel zouden we dit seizoen de teams ook een laadstop moeten maken. Tijdens een pitstop van 30 seconden krijgen de rijders een boost van 5kWh, geleverd door een mobiele laadpaal van 600 kW.

De sessie in de namiddag werd afgelast na een brand in de pitstraat.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!