2 nieuwe EV’s bij Toyota

DoorMatthias Hautekiet

16 oktober 2023
Toyota FT-Se

Eind deze maand gaat in Tokyo de Japan Mobility Show van start. Toyota brengt er twee concept cars mee. De FT-3e, een elektrische SUV, en de FT-Se die een voorbode van de elektrische Supra moet worden.

Alle grote Japanse merken als Honda, Nissan en Lexus zullen tijdens de Japan Mobility Show hun toekomstige EV’s voorstellen. Toyota kan dan natuurlijk niet ontbreken. Het merk zal er twee nieuwe EV’s voorstellen. De eerste Future Toyota (FT) is de FT-3e. Een elektrische cross-over met heel wat technische snufjes. Zo zitten er schermen aan de buitenkant waar je onder meer het laadniveau, de binnentemperatuur en luchtkwaliteit kan aflezen terwijl de bestuurder de wagen benadert. De wagen moet ook CO2-neutraal worden. Veel meer details zijn er nog niet bekend, wel lost Toyota al enkele teasers.

Een elektrische Supra?

Daarnaast zal Toyota ook nog de FT-Se aan het grote publiek voorstellen. De werd mee ontwikkeld door het succesvolle Toyota Gazoo Racing Team. Deze sportieve EV lijkt veel weg te hebben van de huidige Supra. Ook hier geeft het merk weinig details prijs. De wagen zou ondermeer een extra small display krijgen voor een optimaal zicht op de weg een speciaal type kniebeschermers om de chauffeur te beschermen tegen de hoge G-krachten.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!