Lucas di Grassi verlaat Mahindra Racing

DoorMatthias Hautekiet

26 september 2023

Vandaag kondigt Mahindra Racing aan dat hun samenwerking met Lucas di Grassi is beëindigd. Na het eerdere vertrek van Oliver Rowland halverwege seizoen negen, moet het merk dus op zoek naar twee nieuwe rijders.

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

Lucas di Grassi maakte zijn Formula E debuut in 2014 met het Audi Sport Abt Formula E Team en kwam al 115 keer aan de start. Na de terugtrekking van Audi trok hij naar Venturi voor seizoen acht. Het afgelopen seizoen reed hij voor Mahindra, maar ook daar trekt hij na één jaar dus al de deur dicht. Volgens de Braziliaan zijn de “visies en perspectieven te uiteenlopend”.

Een desastreus seizoen

Het is natuurlijk niet verwonderlijk dat di Grassi nu al vertrekt. Net als bij Oliver Rowland verliep het seizoen niet van een leien dakje. Hij wist quasi geen punten te scoren en moet genoegen nemen met een vijftiende plaats in het eindklassement. Dat is laag voor een ex-kampioen die nooit lager dan een zevende stek stond bij de rijders. Dit zal ongetwijfeld zijn beslissing beïnvloed hebben.

Wat di Grassi volgend jaar gaat doen, is voorlopig nog koffiedik kijken. Mogelijks keert hij terug huiswaarts bij het Abt Cupra Team. Hij kent de mensen van Abt door en door na acht seizoen samenwerking. Een andere piste kan natuurlijk ook zijn dat hij gaat genieten van zijn pensioen. Hij wordt volgend jaar al veertig en is daarmee de oudste rijder op de FE-grid.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!