Fisker officieel gelanceerd in België

DoorMatthias Hautekiet

29 augustus 2023

Het zat er al even aan te komen, maar nu is het moment eindelijk aangebroken. Fisker komt naar België. Voor die lancering brengt het Amerikaanse merk hun top performer mee, de Fisker Ocean.

Fisker is al langer actief in Europa en voegt nu ook België, Nederland en Zwitserland toe aan hun afzetmarkten. Vanaf vandaag kan je ook hier de Fisker Ocean bestellen. Een elektrische SUV met een batterij van 113 kWh (106,5 kWh bruikbaar). Deze EV heeft twee elektromotoren, waarmee je in theorie 707 km kan afleggen op één lading (WLTP). Uniek is dat de “One” en “Extreme” modellen waarmee Fisker voet aan wel zet, beschikken over een SolarSky-systeem. Dankzij deze laag van zonnecellen op het dak kan je elk jaar in ideale omstandigheden genoeg energie opwekken om tot 2.400 km rijden. Je moet er wel iets voor over hebben. Beide varianten starten op € 70.930.

Uitzonderlijke opties

Als u dacht dat die SolarSky al indrukwekkend was, heeft u het mis. Dankzij het bi-directioneel laden kan deze EV tot 7 dagen lang een gezin van stroom voorzien (ervan uitgaand dat je 50% minder stroom verbruikt dan normaal). Dit kan handig zijn in situaties waar de stroom uitvalt. Ook kan de Fisker Ocean een andere EV opladen als noodoplossing. Handig! Op de Oostenrijkse website, waar de Europese productie van Fisker plaatsvindt, is er ook een Sport-versie beschikbaar. Deze beschikt over een kleiner batterij van 75 kWh, waarmee een bereik van 440 km mogelijk moet zijn. Je betaald er € 39.500 voor, maar moet het dan wel stellen met één motor op de voorwielen en een panoramisch dak in plaats van het SolarSky-systeem.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!