Volvo EM90, een elektrische premium-MPV

DoorMatthias Hautekiet

26 augustus 2023
Volvo EM90 teaser image

Op 12 november 2023 stelt Volvo hun nieuwste wagen voor, de EM90. Een 100% elektrische premium-MPV. Of zoals Volvo het zelf noemt: “een Scandinavische woonkamer op wielen.

Volvo begint de aankondiging van hun nieuwe wagen met de volgende woorden: “Stelt u zich een bewegende ruimte voor waar u helemaal uzelf kunt zijn. Een plek om te delen met vrienden en familie, creatief te zijn, te ontspannen, te werken of gewoon na te denken”. De nieuwe EM90 wordt dus een premium-MPV (Multi-Purpose Vehicle) waar ruimte centraal staat. Als Volvo verder bouwt op hun huidige wagens, mogen we zeker zijn van een minimalistisch Scandinavische look waar vooral het comfort centraal staat. Uit de eerste teaser kunnen we alvast afleiden dat deze EV beschikt over schuifdeuren en een panoramisch dak.

Veel meer weten we nog eigenlijk niet over de EM90. Vermoedelijk zal hij het platform delen met de Zeekr 009, dat net als Volvo eigendom is van Geely. Het VIP-busje van Zeekr beschikt over aandrijving op de vier wielen, die samen 545 pk leveren. Ondanks een gewicht van 2.830 kg weet deze tank in 4,5 seconden van 0 tot 100 km/u te sprinten. De stroom wordt geleverd uit een batterijpakket van 140 kWh van CATL waarmee theoretisch een bereik van 822 km mogelijk moet zijn. Als deze specs kloppen, belooft de Volvo EM90 een geduchte concurrent te worden voor de Volkswagen ID.buzz.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!