Fastned bereikt nieuwe mijlpaal

DoorMatthias Hautekiet

21 augustus 2023

Fastned, de bekende aanbieder van snelladers, heeft een nieuwe pijlpaal bereikt. Voor het eerst sinds het ontstaan van het bedrijf in 2012, heeft het bedrijf positieve cijfers gedraaid tijdens de eerste helft van 2023. Ook het aantal laadsessies is gestegen met bijna 86% tegenover de eerste helft van 2022.

Foto © Fastned

Fastned is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Overal langs de grote verkeersassen zie je hun iconische gele luifels opduiken. Dit jaar opende het bedrijf snelladers op 28 verschillende locaties, waardoor het bedrijf nu over 272 stations beschikt, in zes landen. Met een gemiddelde van 5,5 laadpunten per station kunnen zo maar liefst 1.496 wagens tegelijk snelladen. In totalen werden zo’n 1.7 miljoen laadsessies gestart. Dat is een stijging van 86% in vergelijking met de eerste helft van 2022. Hierdoor kreeg ook de omzet een serieuze boost, € 26 miljoen (+108%). Het totale verlies van het bedrijf werd verkleind van € 11,4 in 2022 naar € 10,3 miljoen eind juni. De weg naar boven is dus ingezet voor het bedrijf.

“In 2012 zijn we Fastned gestart met als missie elektrische rijders de vrijheid te geven om te kunnen gaan waar ze willen. Daarvoor is er voldoende laadinfrastructuur nodig. Daar hebben we de afgelopen tien jaar heel hard aan gewerkt. Inmiddels staan we op het punt dat vakantiegangers met een elektrisch voertuig gemakkelijk op reis kunnen door Europa. Ook met een caravan of aanhangwagen, want op onze drive-through stations kun je gemakkelijk laden zonder te hoeven afkoppelen.”

Michiel Langezaal, ceo en medeoprichter van Fastned

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!