Jake Dennis reageert na winnen wereldkampioenschap

DoorMatthias Hautekiet

29 juli 2023

Jake Dennis is de kersverse Formula E Wereldkampioen. De Andretti-rijder werd tweede in een chaotische Londen E-Prix en heeft zo voldoende punten om Stoffel Vandoorne op te volgen. Hij kijkt er nu vooral naar uit om morgen zoveel mogelijk te genieten.

“Wat een zotte race was dit. Incidenten, rode vlaggen, twee keer mijn attack mode gemist. De eerste ronden had ik gewoon het gevoel dat de volledige race rondom me aan het instorten was. Ik was dan ook ongelooflijk gefrustreerd door de druk die op mijn schouders rustte. Mijn ingenieur kreeg dan ook de volle laag. Het was een zware uitdaging om uit te zoeken met wie ik moest vechten en met wie niet. Als leider in het kampioenschap heb je eenmaal een grote target op je rug. Dat ik nu wereldkampioen ben, is een droom die uitkomt. Een dikke proficiat ook voor het team. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest. Zij zijn dag in, dag uit in de weer om te zorgen voor een goede wagen. Voor Michael (Andretti) en Roger (Griffiths) is het kampioenschap bij de teams belangrijk. Maar wat er morgen ook gebeurt, het kan mij niet schelen. Ik ga gewoon fun hebben en genieten. Het gebeurt zelden dat je kan racen zonder druk.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!