FE Londen: de top drie bij de teams blijven nuchter

DoorMatthias Hautekiet

28 juli 2023

Dit weekend vindt in Londen de grote finale van het 2022/23 ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap plaats. In het spannende kampioenschap, waar alle teams aan elkaar gewaagd zijn, maken meerdere teams nog een kans om het kampioenschap te winnen. Met slechts 25 punten verschil tussen Envision, Porsche en Jaguar ligt het kampioenschap nog onbeslist.

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

Sylvain Filippi – Envision

“Dit weekend ingaan met een leiderschapspositie is geen slechte plaats, maar met een miniem punten verschil kan dit snel veranderen. Onze focus ligt, net zoals elk weekend, op de race aan zich. We moeten hier aan de start komen met een goede wagen en ook het uiterste van onszelf geven. De start van het seizoen was een grote uitdaging, vooral door de hoogtechnologische wagens, maar onze samenwerking met Jaguar loont. Beide teams hebben een ongelooflijke vooruitgang geboekt. We beschikken over een snelle wagen op elk circuit en dat geeft ons de tools om punten te scoren. Helaas kunnen we zelf maar 10% van wat er gebeurt controleren. De overige 90% is afhankelijk van wat er tijdens het weekend gebeurt. We kunnen dit weekend winnen, maar dan moeten we in de duels zien te raken Dat is op zich al een grote verwezenlijking met enkele duizendsten van een seconde verschil tussen de rijders onderling.”

Florian Modlinger – Porsche

“Het wordt zeker en vast een uitdagend raceweekend. Het circuit in Londen is complex door de verschillende ondergronden, niveauverschillen en de voorspelde regen. We moeten ons zo goed mogelijk voorbereiden op elk mogelijk scenario. We zijn alvast blij met de wagen die we hebben. Dat bewijst ook het succes van ons klantenteam, Andretti. We konden quasi elke race heel wat punten scoren en dat heeft ons nu naar de tweede plek in het kampioenschap gebracht. We blijven nu vechten tot het einde.”

James Barclay – Jaguar

“We hebben Rome verlaten met een dubbel gevoel. Het is altijd wel een een vermakelijk circuit, maar door de veel snellere wagens had de oneffenheid in bocht zes zware consequenties. De crash op zaterdag heeft bewezen dat deze wagens ongelooflijk veilig zijn. Zonder deze hadden we ongetwijfeld meer punten op zak gehad. Het is nu eenmaal moeilijk te domineren in dit kampioenschap doordat de technische regelgeving voor een gelijk speelveld zorgen. Je moet dus het hele jaar door presteren en punten behalen. Dat we nu derde staan in het kampioenschap bewijst dat ons harde werk loont.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!