FE: Porsche blijft tot 2026

DoorMatthias Hautekiet

24 juli 2023

Het Porsche Formula E Team kondigt vandaag aan dat ze tot in het twaalfde seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap zullen meestrijden. Zo blijft het team al zeker tot het einde van het Gen3-tijdperk in 2026 in het kampioenschap.

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

Porsche deed in 2019 zijn intrede in het kampioenschap. Initieel hadden de Duitsers ingetekend tor en met het tiende seizoen (2023/2024), maar daar komen nu dus nog twee extra seizoenen bij. Zo blijft de aanwezigheid van het team al gegarandeerd tot het einde van het Gen3-tijdperk. Ook zal Porsche nauw betrokken blijven bij de verdere ontwikkeling van de Gen3 EVO en de nieuwe Gen4-wagen, die in het dertiende seizoen zijn intrede doet. Als Porsche de komende jaren goed blijft voortbouwen op dit seizoen, mogen we nog grootse dingen verwachten van het team. Het huidige seizoen is alvast het beste ooit voor Porsche. De constructeur won al 4 keer en eindigde in totaal 7 keer op het podium. Met nog een raceweekend te gaan staan ze met 239 punten op de tweede plaats.

“Met onze deelname aan de Formule E hebben we een nieuw hoofdstuk geopend in de volledig elektrische autosport”, zegt Michael Steiner, lid van Raad van Bestuur voor R&D bij Porsche. “We blijven ervan overtuigd dat onze aanwezigheid en successen in de Formule E de basis zullen leggen voor toekomstige mobiliteitsoplossingen. De Formule E biedt de meest competitieve omgeving om de ontwikkeling van high-performance voertuigen met een focus op milieuvriendelijkheid en energie-efficiëntie te versnellen. We kijken ernaar uit om een actieve rol te spelen in het vormgeven van de succesvolle toekomst van de Formule E en daarmee elektrische mobiliteit op wereldwijde schaal een nog grotere impuls te geven.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!