WEC Monza: Ferrari snelste tijdens FP1, Toyota steekt voorbij in FP2

DoorMatthias Hautekiet

7 juli 2023

Tijdens de Eerste Vrije Training in Monza zette Ferrari meteen de toon op eigen bodem. De #51 Ferrari Hypercar, met Alessandro Pier Guidi achter het stuur, zette met 1:37.533 nipt de snelste tijd neer. Op drie duizendsten volgt de #38 Porsche van Team JOTA. De derde stek gaat naar de #5 Porsche (1:37.824). Toyota valt net buiten de top drie met de #7 (Conway, Kobayashi, Lopez) op plaats vier (1:37.841).

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

Die laatste zette echter een serieus tandje bij voor de Tweede Vrije training van het FIA WEC kampioenschap in Monza. Kamui Kobayahsi haalde er de snelste tijd binnen (1:36.363) en bracht zo de #7 Toyota bovenaan de timing. De #50 Ferrari, met Antonio Fuoco in de cockpit, volgt met 1:36.533). Op plaats drie vinden we de volgende Toyota, de #8 met Brendon Hartley achter het stuur (1:36.686).

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!