Stellantis lanceert Free2move Charge

DoorMatthias Hautekiet

28 juni 2023

Stellantis heeft Free2move Charge gelanceerd. Een 360-graden ecosysteem om laden overal en altijd mogelijk te maken en dat in de eenvoudigste manier. Dit nieuwe product van de Stellantis-groep moet ervoor zorgen dat alle laadzorgen bij consumenten en bedrijven weggenomen worden, om er zo voor te zorgen dat mensen nog meer overtuigd zijn voor de keuze van een EV.

Free2move Charge is het eerste product van de net opgerichte Charging & Energy Business Unit van Stellantis. Het omvat alles van laadinfrastructuur, software en tal van diensten om het opladen van elektrische voertuigen overal mogelijk te maken. Op die manier zet de groep hun strategie om zo snel mogelijk volledig elektrisch te worden nog een tandje bij. Free2move Charge ligt in lijn met de e-ABC-belofte, easy to Always Be Charged (eenvoudig om altijd te kunnen laden). Het moet laden niet alleen eenvoudig maken, maar ook slim.

Drie pijlers

Free2move Charge heeft als doel om alle EV-rijders te ontzorgen. De software herkent de noden van de rijders en optimaliseert zo laden en energiebeheer. Door deze efficiëntie-oefening verhoogt de toegang en de betrouwbaarheid tot laden, met een daling van de gebruikskosten van een EV als gevolg. Een e-Genius-team moet alles in goede banen leiden. In samenwerking met de klant wordt een persoonlijk pakket samengesteld dat op elk moment gewijzigd kan worden in lijn met de huidige noden.

  • Free2move Charge Home biedt ondersteuning bij de installatie, financiering en garantie van laadpunten bij klanten thuis. Van laadkabels en wallboxen tot vehicle-2-home en vehicle-2-grid functies, het is allemaal mogelijk.

  • Free2move Charge Business geeft bedrijven ondersteuning in de vergroening van hun wagenpark, inclusief kostenraming, infrastructuurontwikkeling, installatie, onderhoud en toegang voor publiek opladen.

  • Free2move Charge GO verzekert u van eenvoudige toegang tot een uitgebreid netwerk van openbare oplaadstations en biedt functies zoals reserveringen, loyaliteitsprogramma’s en ‘single-invoice billing’.

Met de lancering van Free2move Charge hoopt Stellantis de laatste obstakels van EV-rijders weg te nemen. Dit alles moet ervoor zorgen dat 100% van alle door de groep verkocht voertuigen in Europa volledig elektrisch zijn. Ook in de Verenigde Staten zullen deze services aangeboden worden en mikt men zo op een aandeel van minstens 50% in de verkoopmix te bereiken.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!