Een race tegen de tijd voor Lego en Peugeot

DoorMatthias Hautekiet

9 juni 2023

Om deze 100-jaar editie van de 24 Hours of Le Mans te vieren gaan Lego en Peugeot wel een heel speciale uitdaging aan. In 24 uur tijd gaan ze proberen om de Peugeot 9×8 Hypercar na te bouwen in lego. Er bestond al een 1:10 schaalmodel van Lego, dat u ook zelf kan bouwen. Deze wordt nu elf keer uitvergroot.

Normaal duurt het bouwen op die schaal vijf maanden met acht Lego-experten. Het wordt dus een grote uitdaging voor de Legomasters en het design team van Peugeot om dit nu in amper 24 uur tijd te doen. Gelukkig hebben ze al kunnen oefenen op de kleinere versie op schaal 1:10. Om die vijf maanden te reduceren tot slechts 24 uur tijd, zal Lego gebruik maken van ‘hyperelementen’, zeg maar grotere versies gemaakt van honderden normale Lego Technic onderdelen. De bouw start deze avond om 19u. Als alles goed gaat, moet de wagen klaar zijn op zaterdag 10 juni net na de start van de 24 Hours of Le Mans. Updates over de bouw zullen te volgen zijn via de social media accounts van Lego.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!