24H Le Mans: 1-2 voor Ferrari in derde vrije training

DoorMatthias Hautekiet

8 juni 2023

Net zoals tijdens de kwalificaties gisteren, is het Ferrari die de snelste tijden weten neer te zetten tijdens de derde vrije training. Wederom plaatste Antonio Fuoco zich met de #50 Ferrari bovenaan het klassement. De Italiaan deed dat met een mooie 3:26.579. Alessandro Pier Guidi deed hetzelfde in de #51. Zijn tijd, 3:27.013s, is goed voor de tweede stek. De #7 met Kobayashi (3:27.580) en #8 met Buemi (3:27.879) bezorgen de Toyota’s een derde en vierde plaats in de tijdschema’s. De sessie verliep quasi incidentloos, maar het was een echte uitdagen voor

Om 20 uur volgt nog de Hyperpole, waar de Ferrari’s opnieuw favoriet lijken te zijn. Daarna krijgen de teams om 22 uur nog één laatste kans om hun wagen volledig in orde te zetten. Na deze laatste oefensessie van één uur gaat het in een rechte lijn naar de 2023 24 Hours of Le Mans op zaterdag.

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!