EV Belgium en het Provinciaal Onderwijs Vlaanderen slaan handen in elkaar

DoorMatthias Hautekiet

30 mei 2023

Foto © Facebook / PTS Boom

Dagelijks komen er meer en meer nieuwe elektrische wagens de weg op in België. Daarbij hoort ook een snelle groei van laadpalen. Om de installaties bij bedrijven, particulieren en ook op publieke locaties in goede banen te leiden is kennis nodig. Daarom slaan EV Belgium en het provinciaal onderwijs de handen in elkaar, zodat leerlingen vertrouwd raken met deze nieuwe technologie.

Voor deze samenwerking zal Blitz Power, lid van EV Belgium, 20 laadpalen schenken. Deze kunnen dan als lesmateriaal gebruikt worden in de Vlaamse scholen. Daarnaast wordt er ook een opleiding door professor Peter Van den Bossche voor de leerkrachten voorzien. Zij geven dan op hun beurt hun kennis door aan leerlingen van de tweede en derde graad TSO en BSO.

“De verwachte groei van laadpalen is alleen mogelijk als er genoeg kennis en handen zijn en dat begint bij het onderwijs dat leerlingen vertrouwd maakt met nieuwe technologieën. Het provinciaal onderwijs heeft een sterke reputatie opgebouwd in STEM-richtingen met specialisatie in niche-studierichtingen. Daarom willen we ook bij de energietransitie graag deze voortrekkersrol opnemen”, aldus gedeputeerde en voorzitter van Provinciaal Onderwijs Vlaanderen Luk Lemmens.

Ook Jochen De Smet, voorzitter van EV Belgium is tevreden met deze samenwerking: “In februari 2023 werd de 100.000e volledig elektrische wagen ingeschreven. Heel snel gaan we naar een miljoen om tegen 2030 uit te komen op twee miljoen. Hiervoor is er heel wat infrastructuur nodig. Momenteel geraakt alles nog geïnstalleerd, maar we gaan heel snel moeten opschalen en dat betekent dat duizenden handen met kennis van zaken nodig gaan zijn. Een kleine rekensom leert mij dat tegen 2030 1.500 bijkomende krachten nodig zijn en tegen 2035 zelfs 3.000 tot 5.000″.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!