Jeff Dodds voorgesteld als nieuwe CEO van Formula E

DoorMatthias Hautekiet

17 mei 2023

Foto © Formula E

Zoals we gisteren reeds berichtten, zal de huidige Formula E CEO Jamie Reigle, vervangen worden. Vandaag kondigt de holding dan ook zijn opvolger aan. Zoals verwacht neemt Jeff Dodds vanaf 5 juni de taken van Reigle over. Reigle zelf blijft tot het eind van het seizoen werkzaam als adviseur om een vlotte overgang te garanderen.

Jeff Dodds is geen onbekende voor Liberty Global, dat aandeelhouder is van het elektrische kampioenschap. Met meerder functies in verschillende takken van het bedrijf, waaronder het Britse Virgin Media en Nederlandse Tele2, weet de man als geen ander hoe hij de Formula E kan ondersteunen. Het wereldkampioenschap is immers sterk aan het groeien en daar is enige expertise in het medialandschap zeker een meerwaarde.

Het management aan het woord

Alejandro Agag, oprichter en voorzitter van de Formule E: “Ik ben verheugd Jeff Dodds te verwelkomen als CEO in de aanloop naar een interessante fase voor het Formule E-seizoen. Jeff brengt een bewezen reputatie van dynamisch leiderschap en indrukwekkende prestaties naar de Formule E, en het bestuur kijkt ernaar uit dat hij het volledige potentieel van de Formule E ontsluit, ten behoeve van onze fans, teams, fabrikanten, partners en belanghebbenden. Ik wil Jamie bedanken voor zijn leiderschap in de afgelopen vier jaar en ben blij met zijn steun in de rest van het seizoen. Ik heb genoten van de samenwerking met Jamie om voort te bouwen op mijn oprichtingsvisie en tegelijkertijd de definitie van succes voor de Formule E te herzien. Het was een genoegen om met hem samen te werken en ik kijk ernaar uit om hem in de toekomst weer te verwelkomen bij Formule E-races.”

Jeff Dodds, de Nieuwe CEO: “Ik vind het geweldig om de rol van CEO bij Formule E op mij te nemen. Door mijn passie voor auto’s, sport en entertainment ben ik ongelooflijk enthousiast over deze uitdaging. Formule E is een uniek platform dat baanbrekende technologie combineert met de meest duurzame sport ter wereld, met eindeloze mogelijkheden voor innovatie en positieve verandering. Er is een team van wereldklasse werkzaam bij Formule E en ik ben enthousiast om hen naar het volgende hoofdstuk te leiden, de toekomst van de autosport vorm te geven en de grenzen van het mogelijke te verleggen.”

Jamie Reigle zei: “Het is een eer geweest om de Formule E de afgelopen vier jaar te mogen leiden. Aanvankelijk werd ik aangetrokken door de unieke positie van de Formule E als sport op het snijpunt van innovatie, duurzaamheid en elektrische mobiliteit. Wat ik aantrof was veel ambitieuzer en nederiger; een gepassioneerde groep mensen die zich inzet om een wereldwijde sport op te bouwen en tegelijkertijd de wereld te veranderen. Deze missie wordt voortgezet onder nieuw leiderschap en als iemand die heeft geprofiteerd van een samenwerking met Alejandro ben ik blij Jeff te kunnen steunen voordat ik terugkeer naar het leven als gepassioneerde Formule E-fan.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!