FE Monaco: de top drie aan het woord

DoorMatthias Hautekiet

6 mei 2023

Foto © Jens Mommens

De Monaco E-Prix stelde niet teleur. Net zoals vorig jaar kregen we hier heel wat actie te zien. En na de vreemde races in Sao Paulo en Berlijn leek de situatie zich vandaag weer te normaliseren. Nick Cassidy behaalde voor Envision de overwinning en neemt zo de leiding in het kampioenschap over. Mitch Evans (Jaguar) finisht net zoals vorig jaar tweede. Jake Dennis (Andretti) eindigt op de derde plaats. Wij spraken hen na de race.

Nick Cassidy – Envision

“Ik dacht dat winnen in Berlijn al geweldig was, maar dit is nog zoveel beter. Mitch was zo snel tijdens de race en ik was zo blij toen ik de finish vlag zag. Ik kan het gewoon nog niet geloven. Van mijn overwinning in Berlijn kon ik niet echt genieten, omdat we ons meteen terug moesten voorbereiden voor dit weekend. Maar nu kijk ik tegen wat rust aan en die is meer dan welkom.”

Mitch Evans – Jaguar

“Ik kijk met gemengde gevoelens terug naar het resultaat van vandaag. Voor het tweede jaar op rij ben ik tweede. Voor de tweede keer net niet. Toen ik aan de leiding reed, dacht ik dat ik kon winnen. Ik had zelfs een klein energievoordeel ten opzichte van mijn achterliggers. Maar het mocht niet zijn. Desondanks ben ik blij met het resultaat. Achteraf gezien had ik misschien harder moeten verdedigen. Nu, een tweede plaats en achttien punten in het kampioenschap is beter dan veel risico nemen en geen punten scoren.”

Jake Dennis – Andretti

“Het voelt goed om opnieuw op het podium te staan. Het zijn belangrijke punten voor het klassement. Zeker omdat het weekend niet echt van een leien dakje liep. Ik raakte de muur tijdens de vrije trainingen en ook de kwalificaties waren niet top. Maar door de attack  mode goed te plannen en rustig te blijven, wisten we binnen de top drie te eindigen. Een hogere plaats zat er sowieso niet in. Mitch en Jake waren te sterk aan het vechten. Het was dan ook te gevaarlijk om mij erin te mengen zo schade op te lopen.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!