Formula E Diriyah: Wehrlein wint ook tweede race van het weekend

DoorRedactie

28 januari 2023

Pascal Wehrlein (Porsche) heeft ook de tweede race van het weekend in Diriyah gewonnen. De Duitser startte vanop de vijfde plaats en wist zich snel naar boven op te werken. Daar wist hij zijn plaats mooi te verdedigen tegen Jake Dennis (Andretti) en René Rast (McLaren), die tweede en derde werden.

Foto © Formula E / Simon Galloway

Jake Hughes (McLaren), die vanop pole startte, moest Mitch Evans (Jaguar) al meteen laten voorgaan in de eerste bocht. Maar die de Jaguar-rijder verliest zijn leidersplaats al vroeg in de race bij het nemen van zijn eerste attack mode. Uiteindelijk is het Pascal Wherlein die halverwege de race het veld gaat leiden. Daar blijft de Duitser knap verdedigen en eindigt hij met 1.2 seconden voorsprong op Dennis. De race verliep al bij al zonder incidenten. Enkel een probleem met de remmen voor Nico Müller (Abt Cupra) zorgt ervoor dat de safety car even moet uitrukken. Hij lijkt niet te kunnen remmen en schiet rechtdoor de muur in. Stoffel Vandoorne (DS) reed als elfde over de finishlijn, maar kreeg nog een tijdsstraf van 24 seconden. Onze landgenoot kon zijn tweede attack mode niet activeren en wordt zo dus teruggezet naar de laatste plaats.

Het kampioenschap

Dankzij een topweekend is het Pascal Wehrlein die het kampioenschap aanvoert met 68 punten. Jake Dennis staat tweede met 61 punten. De top drie wordt aangevuld door Sébastien Buemi (Envision – 31 punten). Vandoorne staat vijftiende met één punt. Bij de teams is het Andretti die leidt (76 punten). Het Amerikaanse team staat voor Porsche (74 punten) en McLaren (53 punten), die op plaats twee en drie staan.

Lang zal u niet moeten wachten om uw Formula E honger te stillen. Want over twee weken gaat het kampioenschap alweer zijn vierde race in. Op 11 februari wordt dan de allereerste Indische E-Prix verreden in Hyderabad.

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!